четвер, 7 квітня 2016 р.

У школах Фінляндії вивчатимуть теми, а не предмети

Фінляндія продовжує вдосконалювати систему освіти, яка і без цього вважається однією з найкращих у світі. Так, учням старших класів хочуть запропонувати вивчати не звичні предмети, а конкретні теми, повідомляєThe Independent.

Фотографія: shutterstock.com

Таким чином у Фінляндії хочуть позбавити учнів вічних запитань: «Навіщо я це вчу?» За новими правилами старшокласники зможуть самостійно обрати тему, яка знадобиться їм у майбутній роботі. Тобто школярам не треба буде проходити повний курс з певного предмету, а лише деякі необхідні теми, пов’язані з їх вибіром. Наприклад, якщо вони вирішили прослухати курс про роботу в сфері обслуговування, то заняття включатимуть деякі розділи математики, англійську мову з потрібною лексикою та правила поведінки з клієнтами. Такі дисципліни викладатимуть одразу кілька вчителів, які спільно розроблятимуть програму.


«У багатьох школах досі вчать так, як на початку 1990-х. Але у XXI столітті потреби змінилися, і ми повинні підлаштуватися під них», – вважає автор реформи, голова департаменту освіти Хельсінкі Марьо Кіллонел. Повністю реформу по всій країні планують провести до 2020-го року.

Нові методи викладання вже випробовують у школах Хельсінкі, і вони показують позитивні результати. Діти з набагато більшою цікавістю вивчають те, що вони зможуть використовувати в житті.


Крім того, до 2016-го року учням планують дозволити повністю перейти на комп’ютери при веденні конспектів.

Немає коментарів:

Дописати коментар